jueves, 5 de junio de 2014

SOPA DE CEBA





     SOPA DE CEBA

     INGREDIENTS: Cebes, Caldo, Oporto, Oli d´Oliva suau, Mantega, sal, Pa Torrat, Formatge 
rallat i Sal.

      Pelar i tallar les cebes tipus juliana, o sigui....molt i molt fines, una vegada fet això posar

al foc una cassola una mica de mantega i una mica de oli i quan estigui calent afegir tota la ceba 
i deixar que cogui poc a poc..
    Quan ja tinguen la ceba cuita és hora de afegir una miqueta d´oporto i deixar que redueix l´alcohol i tot seguit posar el caldo i deixar que bulleixi una estona mentres la provarem de sal, passat uns 20 minuts o 30 la tornarem a provar i si notem que la sopa esta bé, doncs la donarem per acabada.
    Desprès em de torrar dos llesques de pa i quan tinguem la sopa emplatada, millor en un vol individual, posem les torrades al damunt amb una mica de formarge rallat i ho gratinarem tot i ja la podem servir!!!



NOTA: Aquesta és una recepta que jo sempre la faig a ull, per això no he posat quantitats.
Si voleu hi podeu posar una mica mica mica de pebre, per donar-li un toc picant, però això es cosa vostre.



    SOPA DE CEBOLLA

    INGREDIENTES: Cebollas, Caldo, Oporto, Aceite de Oliva Suave, Mantequilla, Sal, Pan Tostado, Queso Rallado y Sal.

    Pelar y cortar las cebollas juliana, una vez las tengamos las pondremos en una olla con un poco de mantequilla y un poco de aceite y la rehogaremos muy despacio.

    Cuando tengamos la cebolla rehogada añadiremos un poco de oporto y dejaremos que reduzca el alcohol, reducido el alcohol añadiremos el caldo, lo probaremos de sal y lo dejaremos hervir entre 20 ó 30 minutos, la probamos y si notamos que esta bien, la daremos por acabada.
    Después tostaremos dos rebanadas de pan y cuando tengamos la sopa emplatada en un bol que pueda ir al horno, le ponemos las rebanadas encima con un poco de queso rallado y lo gratinaremos, una vez gratinada servir enseguida!!



     NOTA: Se le puede añadir un poco de pimienta o un huevo como hace mucha gente, pero a mi me encanta tal cual.  





No hay comentarios:

Publicar un comentario