martes, 11 de noviembre de 2014
TIPUS DE SALSES
TIPUS DE SALSES
SALSA BEIXAMEL: Llet, Farina, Mantega, Ceba, Sal i Nou Moscada.
Tallar la ceba molt petita, una vegada fet això agafarem una cassola i la posarem a foc mitjà amb la mantega, tot seguit tirem la ceba i la deixem que es faci, sempre sense que agafi color, quan ja la tenim cuita i posarem la farina, deixan que es cogi i deseguida comemçem afeguir la llet una mica tèbia i començem a barrejar amb una vareta, per acabar, uns minut abans li haurem posat, sal i nou moscada.
Si queda amb grumolls degut a la ceba es pot pasar per la batedora i així quedarà sedosa.
SALSA BECHAMEL: Leche, Harina, Mantequilla, Cebolla, Sal y Nuez Moscada.
Primero cortaremos la cebolla muy fina, una vez hecho esto, cogeremos una cazuela y le pondremos mantequilla y después la cebolla picada, dejaremos que se rehoge pero sin que coja color
y seguidamente la harina, dejando que se cueza un poco, cuando la harina ya esté cocida empezaremos agregar la leche tíbia y no dejaremos de remover con una varilla, antes de acabar le añadiremos la sal y la nuez moscada.
Si quedan grumos debido a la cebolla, la podemos pasar por la batidora y nos quedará como la seda.
SALSA DE TOMATA:Tomates madurs, Ceba, Alls, Api, Llor, Alfàbrega, Orenga, Sal, Sucre, Pebre Vermell dolç i Oli d´Oliva Suau.
Començem agafan les cebes, els alls i el tronc de l´api i ho tellarem petit i tot cap a dintre la cassola ho deixarem que es faci una mica, mentres agafarem els tomates i els tallarem uniformament
i quan estiguem els tirarem dintre la cassola i sobretot agafarem el suc de deixen anar les tomates, tot seguit i afeguirem sal, pebre vermell, sucre, oli i les herbes i deixem que es cogi tot a foc lent, si veiem que es queda sec i afeguirem una mica d´aigua, però nomès si és necessita, desprès agafem la cassola i pasem la vatedora fins que ens quedi una salsa fina.
SALSA DE TOMATE: Tomates maduros, Cebolla, Apio, Ajos, Laurel, Orégano, Albahaca, Sal, Azúcar, Pimentón dulce y Aceite de Oliva Suave.
Cogeremos las cebollas, los ajos y el tronco del apio y lo cortaremos todo en pequeño y lo pondremos todo dentro una cazuela, mientras se hace, cortaremos los tomates uniformemente sin desperdiciar su jugo y cuando las verduras ya estén cocidas añadiremos los tomates , la sal el azúcar, el aceite de oliva y las hierbas aromáticas y dejar que se haga todo, si vemos que necesita un poco de agua, le añadiremos, pero solo si es necesario, una vez hecho los tomates lo pasaremos todo por la batidora hasta que nos quede una salsa fina.
SALSA BRAVA: Maionesa, Ketchup, Pebre vermell Picant i Salsa picant.
Amb un vol barrejarem la maionesa, el ketchup, la salsa picant i el pebre, tot ben barrejat i ja està.
Sembla una salsa molt simple però està bonissima damunt d´unes patates fregides a més si no t´agrada el ketchup, sempre es pot cambiar per una bona salsa de tomata.
SALSA BRAVA: Mahonesa, Ketchup, Salsa Picante y Pimentón Rojo Picante.
Cogemos un bol y le añadimos todos los ingredientes, la mahonesa, el ketchup, el pimentón y la salsa y todo bien batido.
Parece una salsa muy simple pero encima de unas patatas queda genial, si no te hace gracia el ketchup, siempre lo puedes cambiar por una buena salsa de tomate.
SALSA ROMESCO: 4 O 5 grans d´Alls, 3 Tomates, 1 o 2 Nyores, Pebre Vermell Dolç, 100 grms de Atmelles torrades, 100 grms de Avellanes torrades, Oli d´Oliva Suau, Sal i Pebre.
Agafarem una placa de forn i escalivarem les nyores els alls i les tomates, quan ja estigui tot escalivat, pelarem els alls, a les tomates també les pelarem i li traurem les llavors i a les nyores li traurem la carn i ho posarem tot amb un pot de batedora, també posarem els demès ingredients, les avellanes i les atmelles torrades, el pebre vermell, la sal pebre negre i començem a triturar-ho tot i anirem lligan amb el oli.
Hi ha gent que hi posa una pica de pa fregit, tot es opcional.
SALSA ROMESCO: 4 O 5 Granos de Ajos, 3 Tomates, 1 O 2 Ñoras, Pimentón Rojo Dulce, 100 grms de Almendras tostadas, 100 grms de Avellanas tostadas, Aceite de Oliva Suave, Sal y Pimienta.
Empezaremos asando los ajos, los tomates y las ñoras, una vez asados, pelaremos los ajos, los tomates que además les quitaremos las pepitas y por último sacaremos la carne de las ñoras y lo pondremos todo dentro de una batidora, aparte añadiremos también las almendras, las avellanas, la sal, el pimentón rojo y la pimienta y empezaremos a triturarlo todo y a ligarlo con el aceite.
Hay gente que le añade pan frito, todo puede ser opcional.
SALSA ALL I OLI: All, Oli d´Oliva Suau i Sal.
Amb un morter i posarem els alls pelats i una mica de sal i començarem a xafar-ro tot fins que ens quedi una pasta, tot seguit començarem a lligar-ho tirant un fil d´oli i remenant sempre en el mateix sentit per que no és talli, fins que us quedi una pasta on la mà de morter quedi clavada al mig.
Si feu all i oli i és talla, us quedaria un all i oli negat que serveix per plats de carn i peix.
SALSA ALL I OLI: Ajo, Aceite de Oliva Suave y Sal.
Con un mortero pondremos los ajos pelados y un poco de sal y con la mano de mortero lo chafaremos hasta conseguir una pasta, a continuación empezaremos a ligarlo con un hilo de aceite y siempre hacia la misma dirección para que no se corte, hasta que os quede una pasta donde la mano de mortero os quede clavado en medio.
Si se corta os quedaria un all i oli cortado, que se puede utilizar para platos de carne y pescado.
SALSA PESTO: 1 Gra d´All Gros, 150 ml Oli d´Oliva Suau, 60 gr de Pinyons, 50 gr de Formatge Grana Padano, 50 gr de Fulles d´Alfàbrega i Sal.
En un morter ficarem a dintre l´all, els pinyons, les fulles d´alfàbrega i la sal i comencem a xafar-ho tot i li posem una mica d´oli, o remenem tot, fiquem el formatge i quan ja estigui tot barrejat acabarem de posar-ri l´oli restant poc a poc i sense deixar de remenar, com si estiguesim fent un all i oli
SALSA PESTO: 1 Diente de Ajo Grande, 150 ml de Aceite de Oliva Suave, 50 gr de Queso Padano, 50 gr de Albahaca, 60gr de Piñones y sal.
Cogeremos un mortero y añadiremos el diente de ajo, la albahaca, los piñones y la sal y empezaremos a chafarlo, cuando ya lo tenemos chafado añadiremos un poco de aceite, lo mezclamos bien, añadimos el queso y cuando ya esté todo mezclado iremos añadiendo el aceite restante despacito sin parar de mover, como si estuvieramos haciendo all i oli,
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