viernes, 9 de enero de 2015

FRICANDÓ AMB BOLETS



  FRICANDÓ AMB BOLETS

  INGREDIENTS: Vedella per guisar, Bolets, Brou de Carn, Cebes, Tomates, Alls, Farina, Oli d´Oliva Suau, Vi negre o Conyac, Sal, Pebre Vermell Dolç. Per la Picada: Pinyons, Ametlles, Avellanes, Galetes i Alls.


  Agafarem una cassola de terrissa, la posem al foc amb una mica d´oli, mentres s´escalfa agafarem la carn, la salpebrem i la passarem per la farina i la fregirem a la cassola.

    Si utilitzem bolets secs, els haurem posat en remull una bona estona abans, 1 hora més o menys i si son frescos els netejàrem i els tallem una mica. Quan la carn estigui cuita i tirarem una mica de vi o conyac i deixem reduir el alcohol.
    Fet això reservàrem la carn i farem el sofregit amb alls, cebes i tomates, quan ja estigui apunt de acabar de fer-se i afegirem una mica de pebre vermell dolc i tot seguit posem els bolets i deixem que es facin una mica amb el sofregit, al cap de 10 minuts de coure els bolets, més o menys i tirarem la carn i tot seguit una mica de brou, el brou a de cobrir la carn i a foc lent o deixàrem que faci xup-xup durant 40 minuts.
   Quan quedi uns 15 minuts per acabar el fricandó i tirarem la picada que haurem fet durant la cocció i ja està!!



    NOTA: El fricandó és molt senblan a la típica vedella amb bolets, fet i fotut, porten els mateixos ingredients, depent de la persona pot variar la picada. Són dos plats típics de la cuina catalana de tota la vida.




    FRICANDÓ DE TERNERA

   INGREDIENTES: Ternera para guisar, Setas, Vino tinto o Coñac, Caldo de Carne, Sal, Pimienta Negra, Pimenton Rojo Dulce, Cebollas, Tomates, Ajos. Para la Picada: Almendras, Piñones, Avellanas, Galletas y Ajos.


   Cogemos una cazuela de barro y la ponemos en el fuego con un poco de aceite, mientras se calienta, salpimentamos la carne y la pasamos por harina y cuando el aceite esté caliente, rehogamos la carne, cuando ya esté, añadimos un poco de vino o coñac y dejamos que se evapore el alcohol.

    Una vez hecho esto, reservamos la carne y con el mismo aceite hacemos un sofrito con los ajos, la cebolla y los tomates, cuando el sofrito esté a punto de terminar tiraremos un poco de pimentón rojo y seguidamente las setas y lo dejamos rehogar unos 10 minutos. Si utilizamos setas desidratadas las pondremos en agua 1 hora antes más o menos.
    Pasado los 10 minutos añadimos la carne y después el caldo, que cubra la carne y dejamos que haga xup-xup durante 40 minutos.
    Cuando falten 15 minutos para acabar la cocción pondremos la picada que habremos hecho y ya está!!



    NOTA: El fricandó y la ternera con setas viene a ser lo mismo, hay gente que varia un poco la picada, la puede añadir o no. Son dos platos típicos de la cocina catala de siempre.







    


   
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario