viernes, 9 de enero de 2015

VICHYSSOISE




     VICHYSSOISE

    INGREDIENTS: 3 Porros mitjans,1 Patata, Brou de Carn, Nata Líquida, Mantega, Oli d´Oliva Suau, Sal i Julivert.

     Primerament pelarem la patata i la tallarem a daus petits i tot seguit netejàrem els porros i els tallarem també petits, una vegada fet això agafarem una cassola i la posarem al foc amb una mica d´oli i una mica de mantega i quan estigui calent tirarem la patata i els porros i ho deixem que cogui una estona, sempre a foc lent, per que no es cremi ni agafi color, cuita la verdura hi afegirem el brou i ho deixàrem bullir durant 20 minuts.

    Passat els 20 minuts ho triturem amb la batedora miran que quedi sedosa, tot seguit hi afegim una mica de nata líquida i remenarem bé i deixar que refredi.
    Per decorar podem picar una mica de julivert i tirar-li per damunt.



    NOTA: La vichyssoise es un plat tradicional de la cuina francesa,encara que un dia vaig llegir, que la vichyssoise la va crear un nortamerica de Louisiana, els nom és per que a Lousiana al segle XIX, és parlava francès. Si no es vol utilitzar nata líquida per la grasa que conte, podem fer servir llet evaporada.



    VICHYSSOISE

    INGREDIENTES: 3 Puerros medianos, 1 Patata, Caldo de Carne, Nata Líquida, Mantequilla,  Aceite de Oliva Suave, Sal y Perejil.

    Empezaremos pelando y cortando la patata en cuadraditos pequeños y seguidamente limpiaremos y cortaremos los puerros también en pequeño, cuando ya tengamos hecho esto, cogeremos una cazuela y le pondremos mitad aceite y mitad mantequilla y cuando esté caliente, le añadiremos la patata y los puerros a fuego lento, para que no se queme y no nos coga color, cuando ya tengamos la verdura rehogada le añadiremos el caldo y lo dejaremos hervir durante 20 minutos.

    Pasado los 20 minutos lo pasaremos todo por la batidora, mirando que nos quede sedoso y seguidament le añadiremos un poco de nata líquida, lo removemos todo y dejamos que se enfrie.
    Para decorar, podemos picar un poco de perejil y añadir por encima.



    NOTA: La vichyssoise és un plato tradicional de la cocina francesa, aunque un dia leí que la creo un norteamericano de Louisiana, el nombre és por que en el siglo XIX se hablaba francés en Louisiana. Si no se quiere utilizar nata líquida, por la grasa que contien, podemos utilizar leche evaporada.

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