lunes, 13 de abril de 2015

SOFREGIT




     SOFREGIT


     INGREDIENTS. Cebes, Tomates Madures, Alls, Oli d´Oliva Suau y Sal.

     Tallarem la ceba i els alls molt petit, una vegada fet això agafarem una cassola i la posarem a foc lent, afegirem les cebes i els alls i ho deixarem coure molt poc a poc fins que la ceba quedi com caramelitzada.

   Mentres agafarem unes tomates força madures, les rallàrem i quan ja tinguem la ceba caramelitzada, afegirem les tomates rallades, una mica de sal i ho deixarem coure mitja hora.




     NOTA: El sofregit és la mare de la cuina catalana al igual que la picada. Ja s´utilitzaba  en temps de  l´Edat Mitjana, però no hi posaven tomata degut a que encara no havia arribat i potser utilitzessin cansalada viada.






     SOFRITO


     INGREDIENTES: Cebollas, Tomates Maduros, Ajos, Aceite de Oliba Suave y Sal


    Cortaremos las cebollas y los ajos muy pequeños, una vez hecho esto, cogeremos una cazuela, le pondremos un poco de aceite y la pondremos a fuego lento, añadiremos las cebollas y los ajos y dejaremos que se rehoge todo muy lentamente hasta que la cebolla nos quede caramelizada.

     Mientras se va haciendo, aprovecharemos y rallaremos los tomates maduros y cuando ya tengamos la cebolla caramelizada, le añadiremos los tomates, un poco de sal y lo dejaremos rehogar durante media hora.




     NOTA: El sofrito és la madre de la cocina catalana, al igual que la picada. Ya se utilizaba en la Edad Media, pero no utilizaban tomates, debido a que aún no habia llegado i quizás utilizasen  panceta.

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